Anvisningar

Videorna finns tillsvidare bara tillgängliga på finska.

Instruktionsvideo 1. Inloggning, programutbud och beställning

Instruktionsvideo 2. Programmets start, programmets innehåll och feedback

Steg

 1. Registrering / inloggning
 2. Välj progam from programutbudet
 3. Börja programmet (digimaterialet i kraft i 180 dagar)
 4. Beställ programmet genom att fylla i beställnings formuläret
 5. Gå igenom pogrammet
 6. Ge feedback

Fortbildningar

UF ordnar kostnadsfria fortbildningar för användingen av UF-programen.

Ung Företagsamhet rf:s kostnadsfria program som stärker entreprenörskaps-, arbetslivs-, och ekonomikunskaper, är avsedda för lärare inom småbarnspedagogik ända till högskolor. Varje UF-program stöder läroplanens mål och har utformats tillsammans med experter inom ämnet. Inspirerande, mångsidiga och praktiska program är ett utmärkt hjälpmedel i inlärningen.

“Jag+Du=Vi programmet ger en möjlighet att uppmuntra eleverna att delta i en ömsesidig inlärningsprocess. Genom programmet kom allas färdigheter fram och lagkänslan, självkänslan och atmosfären i hela klassen förbättrades.”

Bekanta dig med Jag+Du=Vi programmets guide för läraren här.

“Vårt samhälle programmet är funktionellt, upplevelsefullt och intressant. Materialen är visuellt intressant och det fantastiska var att alla elever hade sitt egna arbetshäfte. Eleverna var speciellt intresserade i röstnings- och stadsplaneringsuppgifterna.”

Bekanta dig med Vårt samhället programmets guide för läraren här.

“Mitt jobb programmet får eleverna att reflektera, diskutera, söka information, argumentera samt lära sig genom att göra. Materialen är verkligt bra och enkla att använda, plus för lärarens ppt-presentationer”

Bekanta dig med Mitt Jobb programets guide för läraren här.

På nyohjelmat.fi sidan hittar du hela vårt utbud av digitala, kostnadsfria UF-program för att stödja utbildningen av entreprenörskaps-, arbetslivs-, och ekonomiska färdigheter. Du kan alltså hitta allt material för programmen på ett och samma ställe.

Du får tillgång till UF undervisnings och stödmaterialet med en enda inloggning. Du behöver inte ladda ner separata program till din dator, du hittar allt material: länkar, filer (ppt, pdf, doc), videor och nätövningar på en och samma webbplats.

Snabbkurs:

 1. Registrera ditt användarnamn och lösenord på sidan nyohjelmat.fi
 2. Bekräfta ditt användar ID via en länk som skickas till din e-post
 3. I fortsättningen loggar du in på nyohjelmat.fi sidan med det användarnamn och lösenord du skapat

För att starta programmet:

 1. Välj från den övre balken Programutbud
 2. Välj sedan från programutbids-sidan det UF-program du vill
 3. Fyll noggrannt i programabonnemangs formuläret
 4. Framskrid i programmet genom att markera klart i slutet av varje sida

Efter att du har gjort din beställning är det digitala undervisningsmaterialet genast tillgängligt för dig. Ifall du beställde tryckt material, skickar vi det direkt till skolan.

Fint att du använt våra program i er skola. På grund av uppdateringarna på program-sidan måste varje lärare först registrera sig på nyohjelmat.fi sidan. Då du registrerat dig kan du genast ta i bruk ditt nya användar ID, i fortsättningen kan du beställa UF-program med ditt egna användar ID.

Fantastiskt att du tillsammans med din kollega tar i bruk våra UF-program. Att lära och göra tillsammans är värdefull upplevelse på många sätt! Som svar på din fråga: Ja det kan du.

En del av materialet finns naturligtvis endast som webbmaterial, därför rekomenderar vi starkt att varje lärare prenumererar på programmet med sitt egna användar ID. Detta förenklar ibruktagandet av programmet eftersom du alltid kommer åt att bekanta dig med materialet i lugn och ro, precis då det passar dig.

Du kommer åt att ändra ditt lösenord här

Nej det behöver de inte. Allt webbmaterial som är riktat till eleverna hittas på sidan och det är lätt att dela med eleverna i form av länkar t.ex. via skolans egna digitala inlärningsmiljö.

Alla UF-program och dess material som vi erbjuder är kostnadsfria. Vi vill att alla barn och unga ska få lika möjligheter att lära sig entreprenörskaps-, arbetslivs- och ekonomiska färdigheter. På detta sätt arbetar vi tillsammans för att skapa ett företagande och välmående samhälle.

Du kan hitta fortbildningasprogram för UF-programmen som är öppna för alla i vår fortbildningskalender. Vi organiserar vår utbildning på distans online. Ifall du vill ha närundervisning i er egna skola, kan du komma överens om det med en regional aktör på ditt område. Du hittar alla våra regionala aktörer här. Vår utbildning är alltid gratis. Vi går tillsammans igenom hela UF-programmet och finns här för att hjälpa dig då det behövs.

Det digitala materialet är i din användning i 180 dagar från att du börjat det. Ifall du vill fortsätta användningen av programmet, kan du beställa det igen via Programabonnemang-delen.

Du ser startpunkten för det beställda materialet vid startsidan för varje material. Vid Profil -sidan hittar du allt material du beställt.

Ge oss feedback!

Vi utvecklar våra program kontinuerligt, så din feedback är värd sin vikt i guld åt oss. Nätsidan kommer uppdateras under hösten för att bättre tjäna dig och ditt lärande på bästa möjliga sätt. Vill du dela med dig av dina tankar om den nya nätsidan eller har du en idé om hur den skulle kunna förbättras?

Kirjaudu sisään täyttääksesi palautelomake. | Vänligen logga in för att ge feedback, tack